pühapäev, 23. november 2008

22. november Luang Namtha - Vang Vieng

Arkasime kell 0630 et jouda bussile, mis viib meid Vang Viengi, bussisoit kestab kusagil 18 tundi, taas loputu tee kuhugi:) Eilne liigne paike on veel tunda olgadel ja ka taguots rattasoidust veits valus. Oleme taas endale suure pingi votnud, mina siin seda markmikusse kirjutamas ja Reena tutvumas mis meid Vang Viengis ees ootab. Ka kaasvoetud ristsonad kuluvad bussisoidul ara. Nyyd kui kell 0830 reis algas, buss pooltais ja kohalik tymps pandi kaima ja mitte vaikselt. Aeg ajalt tehti peatusi kylade vahel ja kogu kylarahvas saatis mone pereisa bussile. Yks hetk haaras yks mees mikrofoni ja raakis midagi vooras keeles pikalt, motlesime Reenaga et laheks ka raagiks midagi tarka, seekord me sona siiski ei votnud:) Hommik oli taitsa udune ja pilves, hea soita vahemalt..aeg ajalt tehtid pissipeatusi keset metsa, naised vasakule mehed ka vasakule:) mis viga neil kohalikel oma saride alt pissida:) Nyyd siis kell 0330 jargmine paev juba 23. november ja olemegi kohal. Buss laks ikkagi nii tais, et Reenaga jagasime pinki ja pyydsie kuidagi yksteise olal ka aeg ajalt suikuda, suht keeruline, onneks oli selles bussis jalgadele ruumi ja sai ka pingi seljatuge alla lasta. Bussi vahekaigud olid ka pinke tais ja katusele pandi ka moned kukelised, uskumatu! Kuna bussis oli peale meie veel turiste (3 tsehhi poissi), siis hakkas Reena nendega bussist maha tulles juttu ajama, et mis plaanid neil ja kas oobimine neil olemas. Tuli valja et pole ja siis me seekord tuk-tuki mehi ei kasutanud ja hakkasime seljakotid seljas linna poole minema, ytleme kusagil 2 km. Ootame siin hommikut et kusagilt siis magamiskoht leida. Seltsis oli segasem paikese tousu oodata. Kui olime juba mitmeid guesthouse kylastanud leidsime lopuks ka oobimise, korvuti toad tsehhikatega. Kui olime end sisse seadnud ja ka vaikse uinaku teinud, siis otsustasime vietnami viisad ara teha, millegi parast peale helistamist kuhugi, pidime lisaks 5usd maksma, aga plaan ju ikkagi minna nii et maksime ka selle..loodame ma passid koos viisadega kolmapaevaks katte saada, seniajani oleme siin linnas. Linna ymbritsevad kaunid maed ja plaan homme roller votta ja seda koike lahemalt ka vaatama minna. Tana jube kuum ilm ja pyyame end paikese eest veel varjata, kuna viimane paike veel annab tunda. Kuna Laose toit pole eriti maitsev siis soime midagi Tai parast taas ja ei pidanud pettuma, selja ja otsaesise vottis suisa marjaks isegi Reenal, kes armastab suht vyrtsikat toitu. Kell 18 algas selline padukas, et taevas ja maa koos. Nyyd istumegi taas netis ja vaatame, kas keegi meie jarele igatsenud ka:)
Moned ikka on:) aga meie tervitame teid ikka:)
Palju paikest suveriided selga ja platud jalga ning elu ja olut nautima.
Kallid-musid

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mariihenikesekene!
Ühel koledamakülmal pühapäeva hommikul, kui ma ennast küüntega mööda majaseinu kinni hoides edasi vedasin, et kooli jõuda, tuli mu silme ette pilt, kuidas Sina ja Reena sini-valge päevavarju all, oranzid suured troopikakoktelid käes, veidike kõrbenud ninad päikeseprillide alt säramas, kuumavat ilma naudite... Südantsoojendav mõttekäik oli:) Kuigi reisikirju lugedes paistab, et tegelete enamasti efektiivse, kuid kentsaka edasiliikumise ja dieediplaane matva gurmaanlusega:)
Igastahes - lehvitan siit oma jääpurikakäega ja minu külmapunetav nina olgu Teile vilkuvaks majakaks!
Ja tõesti - õpi ometi kauplemine ära! Väga raske on ju sõpradele kotitäite viisi kinke tuua, kui Sa allahindlust ei julge nõuda:)