kolmapäev, 3. detsember 2008

01.-03. detsember - HaNoi


Ilusat joulukuu algust koigile:))
Votsime linnakaardi ja asusime siis linnaga tutvuma. Jube keerulised tanavad ja veel keerulisemad tanavanimed (sain sellest kaardi lugemisest endale ohtuks peavalu). Kuna meie hostel asub vanas kvartalis, siis kylastasime: kirjanduse templit ja kuninglikku kolledzit (Royal Collage), Ho Chi Minhi mauseleumi, Ba Dinhi valjakut, presidendi paleed, Quan Thanhi templit ja West Lake. Kahjuks juhtus siis tanaseks ohtuks see, et Reena fotokas sai tais ja meil oli vaja leida koht, et pildid fotokast dvd-le saada. See otsing ei osutunud yldse lihtsaks. Onneks yhest hotellist saime info, kuhu minna ja selle meie onneks ka yles leidsime. Soetasin endale uue fotoka, et ikka labi oma silmade ka pildistada nahtut. Fotokas maksis 3 280 000 dongi, tundub suur raha, eks ole, aga see teeb 200usd, pole paha ost, aga nyyd vaja muidugi kokkuhoidlikult elada edasi voi tuleb mul jaada kusagile peale somist nousid pesema:) Reena soetas endale 8 gigase (u 680 eeku vaid) kaardi fotokasse, nii et nyyd peaks pildimaterjali ikka jaguma:) Ning premeerisime end hamburgeritega kiirtoidukohas, kus meiesuguseid turiste jagus:)
Nyyd onnelikult tagasi oma hostelis ja homme taas pealinnaga tutvuma.

02. detsember
Kylastasime Vietnami Ethnology Museumi, nagu meie vabaohumuuseum ja Thang Long Water Puppet Teatrit, kus nukud liiguvad ja tantsivad madalas basseinis, naitlejad on yle polve vees ja liigutavad neid, ning kohalik rahvuslik muusika saadab kogu seda vaatemangu koos lauluga.

03. detsember
Kylastasime Lenini parki (vaikne jarvedega park, Leninit ei olnud:)) ja saime tana ka kylastada presidendi paleed, mis eile suletud oli, kui selle juurde joudsime. Homseks bukkisime 2 paevase laevasoidu Ha Long Baysse (oo laevas) ning lahkume ka siit pealinnast.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei!
Kaunist päikesepaistelist jõuluaega sinnapoolegi ja ikka uhkeid mitme-milliseid oste:)
Maret

Anonüümne ütles ...

Ja käituge korralikult, nagu mina(khmm), sest päkapikud näevad kõike, seal kandis pidid eriti terava pilguga päkapikud olema... või olid need tuk-tuki mehed...no vahet ei ole, olge tublid!
Helina