esmaspäev, 15. detsember 2008

12.-15.detsember - Saigon

Lopetasime GO2 klubis tantsulka uue paeva paikesetousuga, oli see vast age rokk:) Louna ajal kui end siis yles ajasime tegime linna tuuri, vaga sisutihedat paeva ei jaksanudki teha.
Jargmine paev oli juba asjalikum, kylastasime kohalikku looma- ja botaanikaaeda ja uskuge voi mitte seda suisa tasuta. Kuna lahenesime sellele territooriumile kuidagi tagant ukse kaudu ja kuna valvur samal ajal lobises telefoniga siis ta viipas meile lihtsalt et astuge aga edasi ja seda ka tegime:) Sinna meie paev ara kuluski. Ohtu jatkus taas samas vanas kohas nimega GO2, tanaval jagati flaiereid, et ostad yhe olle saad teise tasuta, me ei saanud seda ju kasutamata jatta ja tanu koigele sellele lopetasime hommikul kell 5. Oli see vast tantsulka taas:) Olime samal paeval endale jargmiseks paevaks organiseerinud 1 paevase tripi Saigonist valja, et ka muust kultuurist osa saada:) ja pidimegi endale kell 7 aratuse panema, st et saime vaid 1,5h magada:) Paris raske eskursioon oli, nagu arvata voite. Kylastasime Cao Dai templit (ehitatud 1926 ja vaatasime kell 12 missat), peale lounat Cu Chi tunnelit (maa-alune vorgustik Ameerika ja Vietnami soja ajal), kylastasime seal ka maa-alust kaiku, mida pidi labima kykakil ja kus ka eriti ohku polnud. Ohtu tuli rahulik, sest jargmisel paeval pidime taas kell 7 arkama, et 3-paevane tuur teha (Mekong Delta), sedakord siis koik oma kompsud kaasa ja lahkusime Saigonist.
Tana siis 15.detsember ja suur buss pandi turiste tais ja reis vois alata, koigepealt viidi meid linna My Tho, kust siis paadiga olime Tien joel, siis maitsesime meeteed ja meeveini, jargmises kohas pakuti kohalikke puuvilju ning esitati kohalikku rahvuslikku muusikat. Peale lounat kylastasime kommikvabrikut, kus siis kookosest valmistati sellist pehmet iiriskommi (koigepealt kookose sisu purustatakse, siis sellest pressitakse valja kookosepiim, mida siis keedetakse ja millele lisatakse erinevaid maitseid, koik see on kasitoona-nii kommi vormi saamine, kui kommi pakkimine). Ostsime sealt ka endale maiustamiseks paar pakki kaasa, vaga nammad. Siis soitsime edasi Vinh Longi, kust praam viis meid koos bussiga siis yle Mekongi joe teisele poole Can Tho linna. Ja nyyd seda siin toksingi.

Tervitame koiki ja kallistame:)
Olge monusad!

Kommentaare ei ole: